Over mij

Mijn naam is Coja Maria Voogd en ik ben geboren in 1971 te Alkmaar. In 2005 kwam ik voor het eerst in aanraking met psychosociale methodieken. Hierdoor ontwikkelde ik mijn zelfvertrouwen en innerlijke kracht.

In 2012 ben ik zelf afgestudeerd als psychosociaal therapeut.
Dit is een combinatie van verschillende vakgebieden binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Voor deze beroepskeuze heb ik ook dienstbaar werk gedaan. In winkels, op kantoor, in de bediening van een hotel, huishoudelijke hulp en hulp bij de administratie van een loonwerk bedrijf.

Werkervaring in de hulpverlening heb ik opgedaan bij zorginstellingen, scholen, vrijwilligerswerk en ambulante hulp.

Daarbij heb ik de nodige levenservaring met overbelasting, geboorte, opvoeding, mantelzorg, familiesysteem, rouwverwerking en vooral ontwikkeling van bewustwording en verantwoording voor mijn welzijn.

De destructieve relaties die mij hebben gevormd hebben plaats gemaakt voor gezonde onvoorwaardelijke, veilige relaties met wederkerigheid. Ik besefte dat ik het recht heb mezelf te beschermen en “nee” te zeggen. In contact met anderen ben ik beter in staat afstand en nabijheid te bepalen. Zo vind ik veiligheid bij mezelf en kan ik op mezelf vertrouwen.

De realiteit is, dat nare of verdrietige ervaringen deel uitmaken van het leven. Die situaties kan ik nu rustiger benaderen en beter hanteren. Mijn standpunt kan ik steeds beter onderbouwen, met respect en acceptatie van het standpunt van de ander. Ik heb nu het leven wat bij mij past en waar ik me prettig bij voel. Dat gun ik u ook.

Kracht:
Mijn kracht ligt in mijn luchtige,  integere, persoonlijke benadering. Ik denk in mogelijkheden en we oefenen in rust en veiligheid.

Visie:
Ik zie iedere persoonlijke beleving als uniek. Ruimte voor jouw eigen proces en respect voor je keuzes vind ik belangrijk.

Mijn dagelijks leven stem ik af op het ritme van de natuur en de seizoenen waar de natuurlijke processen van actie en rust elkaar afwisselen.

Tot slot heeft Psychosociale therapie betrekking op menselijk welzijn.
Door ontwikkeling van reflectie, en aandacht voor balans in de persoon en tevens de persoon met zijn omgeving, is behandeling gericht op herstel en verbetering van levenskwaliteit.

Doel:
Mijn doel is het leveren van een bijdrage aan een klimaat waarin mensen harmonischer kunnen leven en functioneren.

Meer lezen? Klik hier.