Veel mensen die bij mij komen willen graag weer ruimte krijgen om te ordenen in gedachten en gevoelens. Verwachtingen van gezin, partners, kinderen, werk, loopbaan, sociale contacten. Soms heb je het gevoel dat er niets meer bij kan. De rek is er uit.

We werken samen door je vragen en gebeurtenissen te kaart te brengen. Omdat ik vaak hoor dat praten alleen niet genoeg is om tot de kern te komen, doen we vooral veel oefeningen, om te ontspannen of om een andere manier te kijken naar wat er speelt.

Daarbij gebruik ik ook de techniek van het mindmappen. Dat geeft snel inzicht en overzicht. Hieronder zie je hiervan een voorbeeld hoe ik zelf gebruik maak van een mindmap om iets toe te lichten:

MBCT Levensspiraal

 

Kortdurende psycho sociale therapie werkt goed. In een aantal sessies begeleid je bij het maken en accepteren van keuzes. We gaan op zoek naar wat er kan in plaats van stil te blijven staan wat niet er niet (meer) kan.  Er ontstaat  ruimte en overzicht in je hoofd waardoor je kan beslissen hoe nu verder.

Wil je hierover contact of heb je vragen? Ik heb een praktijk in Alkmaar. Stuur een mailtje voor meer informatie of een afspraak.